گردگیری کیس کامپیوتر
نحوه تمیز کردن و گردگیری داخل کامپیوتر شما
ما در این بخش نحوه گردگیری کیس کامپیوتر را به آموزش می دهیم زیرا در طی زمان گرد و غبار و خاک های زیادی وارد دستگاه کیس کامپیوتر شما می شوند و همین عامل باعث می شود دستگاه خنک کننده کامپیوتر شما (فن) ضعیف شود و یا از کار بیوفتد.
این بخش از کامپیوتر مانع انتشار بیش از حد گرما در کامپیوتر می شود و همین باعث جلوگیری از خرابی کامپیوتر شما می شود و این را بدانید که حرارت و گرما دشمن اصلی کامپیوتر شما می باشند زیرا باعث می شوند صدمه های جدی به دستگاه شما وارد شود.
نیاز است که دستگاه کامپیوتر شما هر 6 ماه الی 1 سال تمیز و گردگیری گردد.
این را نیز بدانید برای کامپیوتر هایی که بر روی فرش قرار دارند نیاز است هر شش ماه به شش ماه تمیز شوند و کامپیوتر هایی که بر روی میز قرار دارند یک سال یا 12 ماه زمان مناسب برای گردگیری کیس کامپیوتر می باشد.
بنابراین سعی نمایید کیس خود را بر روی محیطی بلند و دور از گرد و غبار قرار دهید.
وسایل مورد نیاز:
1. پارچه مرطوب شده با الکل
2. قوطی هوای فشرده
مرحله 1:
دستگاه کامپیوتر خود را خاموش یا SHUT DOWN کنید سپس تمامی کابل های متصل به آن را از آن جدا نمایید.
مرحله 2:
برای گردگیری باید ابتدا کیس کامپیوتر خود را باز کنید.
برای انجام این کار تنها یک پیچ گوشتی برای باز کردن پیچ ها و یک کاسه برای نگه داری پیچ ها در آن نیاز می باشد.
انجام دادن آن به این صورت است که باید با پیچ گوشتی پیچ های پنل اطراف کیس را باز کنید و سپس پیچ ها را درون کاسه مخصوص خود بگذارید.
پس از اتمام کار پنل را به سمت عقب بکشید و به این ترتیب شما می توانید تمامی اجزای درون کیس خود را مشاهده کنید.
مرحله 3:
با کمک قوطی هوای فشرده تمام گرد و غبار و خاک آن را از بین ببرید و کیس کامپیوتر خود را گردگیری کنید.
توجه: زیاد روی یک نقطه اسپری را نگه ندارید زیرا همین باعث خرابی دستگاهتون می شود و باد را در تمامی بخش ها پخش کنید.
سعی کنید برای اینکار مکانی را انتخاب کنید که گرد و غبار در آنجا به ندرت دیده شده است.
مرحله 4: تمیز کردن فن گرافیک کامپیوتر
برای گردگیری این بخش از کیس کامپیوتر حواستان این را بدانید هنگامیکه باد به فن یا پروانه این بخش از کامپیوتر برخورد می کند پروانه ها شروع به چرخیدن می کنند و این بسیار خطرناک است زیرا پره های آن بسیار ظریف و حساس می باشند و در اثر آن ممکن است آسیب ببینند و دچار صدمه شوند.
راه حل: برای تمیز کردن این بخش بسیار ضروری بهتر است آن را از جای خود جدا کنید و بیرون آورید سپس تکه پارچه یا دستمال را به الکل آغشته نمایید و با استفاده از آن فن گرافیک را تمیز کنید.
مرحله 5:
با استفاده از فشار هوا، گرد و غبار را از منبع تغذیه جدا کنید. اگر زیر منبع تغذیه فیلتر غبار وجود داشته باشد حتما فیلتر را نیز کاملا تمیز کنید.
مرحله 6 : تمیز کردن فن سی پی یو یا پردازنده کامپیوتر
این قسمت اصلی ترین بخش کامپیوتر می باشد و این بخش از کیس کامپیوتر حتما باید گردگیری گردد بنابراین در تمیز کردن آن می بایست دقت فرمایید.
در تمیز کردن خیلی بهتر است آن را از جای خود جدا کنید. برای از بین بردن چربی ها و چرک های موجود بر روی آن یک پارچه بدون پرز را با 99 درصد الکل مرطوب کنید سپس چربی ها را از پردازنده و قسمت زیرینش پاک کنید.
قبل از متصل کردن حتما مطمئن شوید کاملا آن را تمیز نموده اید و رطوبتی بر روی آن باقی نمانده باشد.
مرحله 7:
در آخر تمامی پورت ها و دریچه های خروجی را با استفاده از دستمال مرطوب شده با الکل تمیز نمایید و تمامی گرد و غبار موجود در آنها را از بین ببرید.
به این ترتییب کیس کامپیوتر شما به طور کامل گردگیری شده است.
سوالات متداول:
بهترین روش برای گردگیری کیس کامپیوتر کدام است؟
در حال حاضر بهترین روش برای گردگیری کیس کامپیوتر استفاده از دستگاه پمپ باد یا اسپری هوای فشرده است، فقط در خصوص فن کامپیوتر دستتان را روی پرهای آن قرار دهید که تکان نخورد تا آسیبی نبیند.
چه زمانی دستگاه کیس ما نیاز به تمیز کردن پیدا میکند؟
بسته به مقدار استفادهای که میکنیم هر 6 ماه الی یک سال نیاز به تمیزکردن دارند، و طبق مراحلی که در اینجا گفته شده است حتما پیش بروید.
اصلی ترین دلیل برای تمیز کردن چیست؟
همانطور که میدانید اگر مقدار گرد و غبار نشسته شده بر روی فن و مادربورد بیش از حد معمول باشد با کندی در پردازش و گیر کردن سیستم و سایر مشکلات دیگر روبرو خواهید شد.
با سپاس فروان از راهنمایی شما استاد عزیز اما باید خدمتون عرض کنم پاک کردن با دستمال و الکل نمیشه مثلا مادربرد رو تمیز کرد یا داخل پاور رو.در ضمن مهمترین نکته رو حالا یا من ندیدیم یا اینکه فراموش کردید اینه ک وقتی فن cpu رو جدا میکنیم حتما باید خمیر سیلیکون رو جایگزین کرد.ضمنا بهترین راه تمیز کردن با استفاده از فشار هوا هست حالا یا با دستگاه بلور دمنده یا نداشتید از فشار سشوار منتهی با فویل آلومینیومی یه سری باریک واسش درست کنید.یا اینکه کیس رو ببرید یه پنچرگیری دستگاه پمپ باد دارن .فقط یه نکته مهم وقتی میخاید فشار هوا رو به فن بگیرید پره های فن رو ثابت بگیرید که نچرخند .پاور رو هم از دو طرف باد بگیرید و پره فن رو بازم میگم ثابت کنید .ضمنا موقع باز کردن قطعات دقت کنید به نحوه قرار گرفتن هیچ قطعه ای در کامپیوتر به زور نیاز نداره اگر دیدید جا نمیره و دارید زور استفاده میکنید بدونید حتما دارید اشتباه عمل میکنید.
مثلا برای جا انداختن RAM به شیار و چاک کوچیک روی رم دقت کنید.کابل های هارد رو دقت کنید اصلا زور نزنید باید خیلی راحت بره جاش.و همچنین جا زدن CPU و فن ک خیلی نرم و راحت باید بسته بشه.
پیشنهاد من استفاده از ماده ای به اسم ECLEANER هست. خودم مغازه تعمیرات برقی دارم و خیلی راضیم ازش، معجزه میکنه، واقعا قدرت زیادی توی پاك كردن چربي و خاك از تجهيزات الكتريكي و الكترونيكي داره و همینم باعث افزايش راندمان عملياتي تجهيزات میشه.
خوبیش اینه که هزینش معقوله، چون ساخت یه شرکت دانش بنیان داخلی به اسم نانو مواد خاکستری هست، جالبه که آتش زا نيست و بعد پاك سازي خیلی سريع تبخير و از محيط عمل خارج مي شه.
عالی بود